BURN FESTIVAL

 

Het Burn-Festival is het jaarlijkse hoogtepunt van onze Urban academy : BURn Leuven .

Jonge artiesten die een heel jaar op de BURn-werking, maar ook op zichzelf, hebben gewerkt aan hun skills tonen hun vooruitgang op dit festival.

Daarnaast boeken we enkele hoofdacts :  Jong talent dat aan het doorbreken is en één grote hoofdact.

Zo ontvingen we de jaren voordien artiesten zoals Cho, SEVn Alias, Mula B, EME, Rewind Productions, Vinci, Jay MNG, Scottie…

 

In 2018 vindt het festival plaats op 20 juli. De line-up :

Hoofdact 1: Populaire Afro-Trap uit Nederland.

Hoofdact 2:  Populaire Afro-Trap uit Nederland.

Rap en traptalent uit Leuven dat met zijn EP Controle in 2018 doorbrak en het voorjaar heeft getoerd door heel Vlaanderen.

Bracht zijn vroege jeugd door in Tanzania en Sierra Leone, om daarna in het Brusselse en tenslotte in Leuven terecht te komen. Zo werd hij uiteindelijk begeleider bij BURn. In Tanzania is hij een ware ster en ook bij ons wint hij aan populariteit. Hij brengt die smooth Afro Hiphop RnB.

bestaat uit Tevin.MK, Jojo Lecharo, Omer en Kapeta. Zij vormen sinds kort samen een latin/afro trap collectief en leerden  elkaar kennen in BURn. Zij stonden solo of samen al op verschillende podia in Leuven zoals Straatlawaai, Kessel-Zoo, Habitat Festival, BURn Festival… JoJo & Tevin.MK stonden dit jaar nog op Humo’s Rock Rally.

R&B en Urban zangers. Groeide op in Nederland en Brussel. Deed in het verleden samenwerkingen met oa Soul’Art, Scottie en Zwartwerk. Nam dit jaar de fakkel over van Emeraude Kabeya als BURn begeleidster van de zanggroep.

  • Black Siba :

dit  17-jarige Multi-talent uit Leuven is bij de veel Leuvenaren beter bekend als Sarah Bekambo. Zij is slammer, singersong writer en rapper en stond het afgelopen jaar op heel wat verschillende podia in Leuven.

 

Aftermovie : BURn Festival 2016

 

Contact :

Emeraude Kabeya

Coördinatrice Burn

Emeraude.Kabeya@leuven.be