Jazz ‘N’ Words

 

Volgende editie : 12 december 2018  in La Conserve om 20u.

 

Jazz ‘N’ Words is een live jam waarbij spoken word en jazz samensmelten.  De avond start met een aantrekkelijke affiche en eindigt met een open mic.  Slammers, dichters en rappers uit binnen- en buitenland spelen in op de tonen van de jazztop uit Vlaanderen en creëren zo samen een indrukwekkend schouwspel tussen klank en woord. Urban Woorden had in voorgaande edities de eer om grote namen te ontvangen. Uit de woordkunstwereld o.a. Typhoon, Buddy Wakefield, Dani Orviz, Maud Vanhauwaert, Anissa Boujdaini, Carmien Michels… Uit de Jazzwereld o.a. Bram De Looze, Cyrille Obermüller, Jakob Eykens,…

Met deze 4de en laatste edite van 2018 palmen we opnieuw ‘La Conserve’ in, de sfeervolle Jazzclub aan het Vaart-kanaal. We brengen de Vlaamse woordkunst- en jazztop naar Leuven en voorzien ideale avonden voor iedere literatuur- en muziekliefhebber.

OPEN MIC : Na onze hoofdacts wordt een vrij podium voorzien voor woordenaars. Aanmelden de avond zelf.

 Facebookevent : klik hier

Start : 20u

Open mic : 22u

Inkom : 6 euro

Studenten : 4 euro (-20% voor KUL cultuurkaarthouders)

Tickets zijn beschikbaar in voorverkoop : klik hier.

UITPAS – compatibel (met speciale actie : 15 ptn. 1 + 1 gratis tickets en 20 ptn. gratis ticket)

 Adres: Kolonel begaultlaan 15, 3012 Leuven.

 

ARTIESTEN & LOCATIE :

 Hind Eljadid

In het dagelijkse leven is ze vooral bezeten met woordkunst. Ze geeft workshops en treedt op met haar spoken word, waarmee ze de Van Dale SPOKEN Award als enige Belg én vrouw in de wacht sleepte. Bovendien bouwt ze haar eigen platform Zonderwolk uit. Daarmee wil ze een veilige haven bieden aan beginnelingen. Haar visie in haar kunst is maatschappijkritisch. Niet alleen omdat dat nodig is, ook omdat ze dat een beetje haar verantwoordelijkheid vindt.  Momenteel is ze ook in de running voor de BILL Award

Manu Moreau

Door zijn vrienden wordt hij omschreven als ‘sociaal, behulpzaam, een tikkeltje getikt’. Door de lokale ordediensten dan eerder als ‘jongeman van het zuiderse type, met tengere lichaamsbouw, mogelijk gewapend’. Gevaarlijk is hij echter alleen voor de lachspieren, want hij is gewapend met een scherpe tong en zin voor woordspelingen. Zet voor de zekerheid toch je mobieltje maar op trillen..

Soukaïna Bennani

“Mijn woorden zijn simpel en makkelijk. Het ding is, ik gebruik geen moeilijke woorden. Ik schrijf in mensen taal, Ik schrijf poëzie voor dummies. Ik hou ervan om te ontroeren en mijn gal uit te kotsen voor een publiek die mij hoort. Van een Facebook pagina met ocharme nog geen 150 likes waar ik af en toe een gedichtje zet tot theater, I write, speak and love it all!”

 CYRILLE OBERMÜLLER is onze jazzprogrammator van de avond. Met zijn expertise als Jazzbassist en -specialist (LUCA Jazz, KC Den Haag, KC Antwerpen), functie als programmator bij La Conserve en ervaring als muzikant op voorgaande Jazz ‘N’ Words edities,  voorziet hij ons van een toptrio uit de Belgische jazzscène :

  • Karel Cuelenaere : Piano & Synth

  • Vitja Pauwels : gitaar & effecten

  • Wim Segers : Drums

Onze Host van de avond is R-mind (ofte Armin Mola), rapper en acteur uit Leuven.

La Conserve :

Is de place 2 be. De sfeervolle jazzclub (inclusief Vleugelpiano) aan het Vaart-kanaal  zorgt voor de ideale sfeer en setting voor dit concept.

Meer info en foto’s op hun pagina.