NEXT GENERATION SPEAKS

 

Next Generation Speaks is een Erasmus+ project waaraan Urban Woorden deelnam van 2015 tot 2017.

Het doel : jongeren empoweren door woordkunsten.

Bekijk het online boekje.  Bekijk de documentaire.

Uitwisselingen vonden plaats tussen de V.S., Zuid-Afrika, het V.K., Nederland en België. Jongeren kregen masterclasses rond onderwerpen als lesgeven, expressie, therapie, zelfontwikkeling en kritisch denken, met als insteek woordkunsten. Tijdens deze inspirerende ervaring hadden zij bovendien de kans om hun skills te tonen op verschillende podia.

Vandaag zijn velen van deze jonge woordkunstenaars zelf workshopgever en geven zij in eigen land deze kennis door aan andere jongeren in diverse workshops en masterclasses.

Verder vond er een uitwisseling voor coördinatoren plaats waarbij de verschillende organisaties ideeën en methodes uitwisselden om te leren van mekaar en op die manier hun werking te versterken.

Bekijk hier de foto’s van NGS België (Leuven & Brussel)

Meer info : www.nextgenspeaks.com

Urban Woorden ging hiervoor een samenwerking aan met enkele van de meest vooruitstrevende woordkunstorganisaties ter wereld, die net als ons d.m.v. woordkunsten jongeren stimuleren in hun zelfontwikkeling.

Roots & Routes (Nederland), Youth Speaks (VS), Brouhaha International (VK), Word N Sound (Zuid-Afrika) en Woorden Worden Zinnen (Nederland).