Workshops voor scholen

Workshops voor scholen

Onze workshops voor scholen zijn gericht op jongeren van alle leeftijden en uit alle richtingen. Ze gaan zelf aan de slag en werken naar een product toe in de vorm van een performance en/of een poëziebundel. Hierbij besteden we aandacht aan het creatieve- en sociale proces: luisteren, samenwerken, omgaan met verschil en respect hebben voor elkaar.

We bieden 2 soorten workshops voor scholen:

1- Introductieworkshop: opwarmingsoefeningen zoals woordspelletjes (rijmen, associaties …) worden gevolgd door schrijf-, expressie- en emotieoefeningen. Op basis van wat er geschreven is worden er op het einde verschillende voordrachtvormen (rappen, slammen, dichten …) getest.

2- Workshoptraject: verschillende workshops die gedurende een op voorhand vastgelegde periode (dagelijks, wekelijks …) plaatsvinden. Hierbij kan er naar een product of toonmoment toegewerkt worden. Een workshop rap/slam (2 sessies) kan bijvoorbeeld gevolgd worden door een sessie beatproducing, waarna beiden worden samengevoegd in een laatste sessie. Bovendien worden er ook opdrachten meegegeven naar volgende sessies.

Al onze workshops kunnen plaatsvinden op een locatie naar keuze. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met:

Dimma Offor

workshopcoördinatrice

workshops.uwoorden@gmail.com