Seniorenslam brengt jong en oud samen rond slam, rap en podiumpoëzie. Twee opvallende maatschappelijke evoluties – ‘vergrijzing’ en ‘verkleuring’ – sluiten zo een verrassend creatief verbond. Verwacht je aan een verse en diverse slamnamiddag!

Voor deze gewaagde kruisbestuiving sloeg Urban Woorden de handen in elkaar met de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS). De unieke positie in de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa is de alfa en omega van haar werking. KVS wil repertoire herinterpreteren in relatie tot de stad die meer dan ooit de wereld is. KVS omarmt de stad in haar pluraliteit en wil haar artistieke stem versterken in het kunstenveld. Interculturaliteit op en naast de scène is voor KVS dan ook geen opdracht of uitdaging, maar een logisch uitgangspunt. Net als een sterke Vlaamse en internationale aanwezigheid.

Onder leiding van Miss Elli (Elisabeth Severino Fernandes) gaven onze Urban Woorden begeleiders talloze workshops waarin senioren de afgelopen maanden ingewijd werden in de wondere wereld van de slam – en zo klaargestoomd voor hun moment suprême: een showcase in de schouwburg van KVS. Simon Donceel maakt rond dit hele proces een documentaire.

Bekijk de fotoreeks van de workshops op deze facebooklink

Bekijk de video van de workshops op deze facebooklink