We Are Womanists!

Een slam poetry night georganiseerd door het Afrika Filmfestival in samenwerking met Urban Woorden, UCOS, Africalia en de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Het thema van de avond betreft de seksuele en reproductieve rechten van de vrouw. Een breed thema waar geen taboe zal worden geschuwd. Kom en laat je meevoeren!

Line-up

19u30: Doors
20u: Verwelkoming
20u15: Sukina Pilgrim (Poetic Pilgrimage)
20u40: Esohe
21u00: Musical Break by Djossy Cruz Oliveira

21u15: Pauze

21u30: Yousra Benfquih
21u50: Lisetta Ma Neza
22u10: Videomateriaal met slam performances van Artiesten uit Afrika (mede mogelijk gemaakt door Africalia)

Artiesten

Sukina Pilgrim is een Spoken-Word en Hiphopartieste, workshop- en evenementenorganisatrice. Ze maakt deel uit van het vrouwelijke Moslim Hiphop duo Poetic Pilgrimage en heeft al opgetreden in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Noord-Afrika waar ze de unieke combinatie van conscious HipHop en poëzie brachten. Ze organiseert wereldwijde workshops waar ze gemeenschappen aanspoort om het geschreven woord te gebruiken als middel om tot dialoog te komen. In 2016 debuteerde Sukina in de productie Malcolm X in de KVS in Brussel. Momenteel schrijft ze in opdracht van de KVS aan haar eerste theaterstuk. BBC News, World Service and Asian Network, Channel 4 en Al Jazeera dienden al als platform voor haar werk. In 2017 werd ze uitgenodigd voor TedX Talk waar ze de helende krachten van poëzie besprak.

Esohe Weyden is een spoken word artieste, slam poëet en host uit Antwerpen die altijd alles onder controle heeft behalve het vloeien van woorden uit haar mond. Ze is al een kleine twee jaar zoveel mogelijk mensen aan het bekogelen met woorden van op elk beschikbaar podium en vindt geen rust tot ze iedereen heeft geraakt. U kent haar wellicht als de host van Mess-scherp en You On Stage of de slampioen van Merksem in 2017.

Yousra Benfquih is mensenrechtenjuriste en werkt bij de vakgroep Recht & Ontwikkeling van de Universiteit Antwerpen aan een doctoraat over diversiteit in het onderwijs. Daarnaast koestert ze een grote passie voor het schrijven. Ze volgt Literair Schrijven aan de Academie van Borgerhout, mocht afgelopen zomer met Vlaams-Nederlands cultuurhuis deBuren op schrijfresidentie naar Parijs, en is de winnares van de txt-on-stage wedstrijd Naft voor Woord 2017, waarmee ze in de voetsporen treedt van eerdere laureaten als stadsdichters Maarten Inghels en Maud Vanhauwaert. Tot slot schudt ze nu en dan ook een column uit de mouw, die je reeds zag verschijnen in De Standaard, De Morgen, Knack en Charliemag en ELLE. Dansend tussen zwaarte en lichtheid, raakt ze aan thema’s die gaan van racisme tot worteltaart. Ze schuwt, de woorden van Chimamanda Adichie indachtig, slechts één ding: ‘the single story’.

Lisette Ma Neza omschrijft zichzelf als een kwetsbaar meisje, maar toch een sterke vrouw. Met poëzie zoekt ze naar haar eigen identiteit, vindt ze verhalen van anderen, verliest ze zichzelf in het publiek en vormt ze haar eigen waarheid. Haar performances balanceren tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit en grijpen het publiek dikwijls bij de keel.

Djossy Cruz Oliveira, een zangeres met Kaapverdiaanse roots. Een aspirerend singer-songwriter met een dijk van een stem. Keep an eye on her!

Waar en wanneer?

Woensdag 2 mei om 19u30

Afdeling Wagehuys (Brusselsestraat 63, 3000 Leuven)

Tickets

Via de ticketbalie van 30CC en op hun website.

4 euro per ticket.