WORKSHOPS

Wat maakt onze workshops uniek ?

 

Ben je op zoek naar een lesgever in SLAM, RAP, COMEDY of vernieuwende THEATERvormen ? Dan ben je hier op het goede adres.


8 jaar expertise heeft urban woorden ondertussen in het organiseren van workshops in woordkunst- en expressievormen die gedragen worden door jongeren (maar ook ouderen) die weinig bereikt worden door het reguliere kunsten- en jeugdveld.


We beschikken over lesgevers die hun kunst hebben leren gebruiken als zelftherapie en dit nu ook weten over te dragen. We beschikken over lesgevers met de nodige street credibility die jong en oud in dezelfde situatie kunnen inspireren. We beschikken over lesgevers met migratieachtergrond die het canon in het huidige kunstenlandschap helpen verbreden.


Verschillende van onze lesgevers beheersen niet één maar meerdere van de voornoemde kunstvormen (en andere) en maken ook graag de crossover in hun workshops.


Ons netwerk is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Samen met onze lesgevers trekken we aan hetzelfde zeel om anderen te inspireren en zo stemmen te laten horen die anders niet gehoord worden.

Wat bieden we aan ?

 

1- Workshops :

Onze workshops zijn erop gericht om via vernieuwende oefeningen basistechnieken aan te leren aan iedereen die zich creatief via woord en expressie wil leren uitdrukken. We hebben workshops voor jong en oud en voor mensen van alle achtergronden.

 

2- Trajecten :

Trajecten zijn er voor zij die de smaak te pakken hebben en dieper willen werken. Onze lesgevers werken op basis van hun eigen artistieke achtergrond naar een eindproduct met de groep. De deelnemers krijgen hierbij alle ruimte om hun eigen ding te doen.

 

3- Masterclasses :

zijn er voor de artiesten met ambitie en een minimum aan ervaring. Onze meest ervaren lesgevers brengen hen nieuwe inzichten en kennis bij.

 

Je doet meer dan gewoon een workshop boeken !

 

Door een workshop bij Urban Woorden te boeken doe je meer dan de deelnemers van de workshop een leerrijke ervaring meegeven.

Je ondersteunt mee ons platform dat een nieuwe aanpak en beweging brengt en het canon helpt verbreden in het huidige cultuur- en jeugdveld. De Urban Woorden achterban bestaat uit dynamische, creatieve en (zelf)kritische artiesten en vrijwilligers die positieve veranderingen willen brengen in de samenleving en verder (andere) artiesten en ondernemende jongeren willen helpen om hun dromen waar te maken.

Je zet mee je schouders onder ons platform want :

  • de stemmen die niet of weinig gehoord worden geef je een plaats zodat zij anderen kunnen inspireren met hun expertise en kennis. We spreken dan voornamelijk over de artiesten uit de zogenaamde kansengroepen, die nieuwe inzichten en methodes meedragen, gevormd door hun eigen ervaringen en realiteiten.

  • je draagt op deze manier financieel bij aan ons platform en helpt zo bij het ondersteunen en uitbouwen van onze werking en professionaliseren van onze artiesten.

  • je helpt bij de groei van de Belgische slam poetry en rap scenes. Je ondersteunt zo schrijf- en  expressievormen die makkelijk opgepikt worden door jongeren (maar ook ouderen). Kunstvormen die mogelijks een ware uitlaatklep of creatieve bezigheid voor hen kunnen worden. In België beginnen deze kunstvormen nog maar net te ontbolsteren. Het potentieel is enorm.

Op deze manier bouw je samen met ons aan nieuwe samenleving en toekomst waarin iedereen een plaats vindt.

Maak een keuze !